top of page
Obrázek autoraAneta Beritová

Dálniční známky a ekologické plakety po Evropě!

Aktualizováno: 22. 1.

Naši milí přátelé, zákazníci budějckého carsharingu.


Protože cestování našimi sdílenými vozy do zemí Evropské unie jako je např. Německo a Rakousko je pro Vás velmi populární, dali jsme dohromady krátké info, týkající se zahraničních dálničních známek popř. ekologických plaket.


Jedete - li do zahraničí vozidlem z naší sdílené flotily, rádi bychom vás upozornili na důležité povinnosti, které je nutné splnit pro bezproblémovou jízdu po evropských silnicích. Před odjezdem do zahraničí je nezbytné si pořídit dálniční známku dané země, aby bylo možné legálně využívat její dálnice a rychlostní silnice. Pokud se chystáte navštívit evropská města v tzv. ekologických zónách – zpravidla centrech měst, je taktéž důležité zakoupení zelené plakety.


Může být zakoupena v elektronické formě, na čerpacích stanicích nebo na hranicích či v předprodejních místech. Nezapomeňte, že platnost dálničních známek se může lišit - existují krátkodobé (např. týdenní), měsíční nebo roční varianty. Dbejte prosím na to, aby byla známka platná a správně umístěna na vozidle po celou dobu vašeho pobytu v zahraničí.


Je nutná v mnoha evropských městech (např.  pro vjezd do nízkoemisních zón, tzv. "Green Zones". Její absence může vést k vysokým pokutám. Zelenou plaketu je možné zakoupit online nebo na certifikovaných místech.

 

Nákup a správné umístění dálniční známky a zelené plakety je výhradně ve vaší odpovědnosti jako řidiče. Doporučujeme tuto povinnost nezanedbávat, abyste předešli možným sankcím a užili si pohodlnou cestu bez starostí. V případě jakýchkoliv dotazů neváhejte kontaktovat naši zákaznickou podporu.

 

Přejeme vám bezpečnou a příjemnou cestu do zahraničí!

Vaše parta z GoDrive 🚘

57 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page